Hellenic Reenactment group "Ritterhellas"-Έλληνες Ιππότες

Η φωτογραφία μου
Αθήνα/Athens, Αττικής/Attiki, Greece
Welcome to the Re-enactment group "Ritterhellas". Α historical-revival association, which was created on the basis of participation and organisation of cultural events reffering to the most important moments of the medieval history from the Crusades to the era of the Knights of Renaissance Europe. The team does re-enactments in authentic locations and castles where the brother knights of Templar, Hospitaller and Teutonic Orders where active and wrote their great history. In the team also becomes historical study of medieval years and practice in medieval martial arts. It would be our honor and out most pleasure to travel with us throughout time and re-enact the historical events, which marked the ancient castles and strongholds of our country.

Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Walpurgisnacht 2017


Οι ομάδες Ritter Hellas και New Dark Age σας προσκαλούν σε μια ιδιαίτερη βραδιά και ένα πάρτυ λίγο διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Μουσική, χορός, συναυλία, παραδοσιακά όργανα, ομιλίες, κοσμήματα, βιβλία, με αφορμή τη «Νύχτα της Μάγισσας», που γιορτάζεται στις 30 Απριλίου.
Στα χρόνια του Μεσαίωνα η συγκεκριμένη νύχτα ήταν συνδεδεμένη με την μαγεία και τις μάγισσες, τα ξωτικά και τον ερχομό της άνοιξης. Το επίκεντρο της Βαλπουργιανής ή Βαλπούργειας Νύχτας (Walpurgisnacht) είναι η Γερμανία. Σύμφωνα με την παραδόση, την παραμονή της εορτής της Αγίας Βαλπούργης ή Βαλπουργίας (1 Μαΐου) - της Αγγλίδας μοναχής που συνεισέφερε τα μέγιστα στην επικράτηση του Χριστιανισμού στον γερμανικό χώρο - οι δαίμονες και οι μάγισσες συγκεντρώνονται στο όρος Μπρόκεν ή Μπλόγκσμπεργκ της Σαξωνίας και προβαίνουν σε διαφόρων ειδών μαγείες για να υποδεχθούν την άνοιξη.
Το βράδυ της 30ης Απριλίου προς την 1η Μαΐου, σε πολλά μέρη της Γερμανίας, της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης, ο κόσμος συγκεντρώνεται στην ύπαιθρο. Ανάβει μεγάλες φωτιές, τραγουδά και χορεύει για να τιμήσει την Αγία Βαλπούργη, αλλά και τον ερχομό της Άνοιξης.
Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τη γιορτή του Bealtaine. Το Μπελτέιν (Bealtaine ή Beltene) είναι μια αρχαία κελτική γιορτή κατά την Πρωτομαγιά, η οποία εορταζόταν στην Ιρλανδία, τη Σκωτία και τη Νήσο Μαν, ενώ παρόμοιες γιορτές λάμβαναν χώρα στην Ουαλία, τη Βρετάνη και την Κορνουάλη. Η λέξη «Μπελτέιν» προέρχεται από την ιρλανδική λέξη «Bealtaine» (Beltene είναι η «ζωηρή φωτιά»). Πιθανότατα υπάρχει σχέση με τον γαλατικό θεό Belenos («λαμπερός»). Στην ιρλανδική μυθολογία, η αρχή του χρόνου ήταν η γιορτή του Bealtaine: μεγάλες υπαίθριες φωτιές ανήγγειλαν τον ερχομό του καλοκαιριού και την ελπίδα για καλές σοδειές, ευημερία και ευτυχία.

Τι περιλαμβάνει αυτή η βραδυά:

DJ SET
Στα decks και με ήχους Ethereal, Dark, Gothic, Pagan Folk, Neo-Medieval θα βρεθούν οι:
Dr. MILIONIS
BLOODY MARY
MARY VARELI (Paradox Ethereal)

ΟΜΙΛΙΕΣ
1. ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΠΕΝΙΣΗ «Μάγισσες. Ιστορία και παραδόσεις της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης».
2. ΜΑΙΡΗ ΒΑΡΕΛΗ: Το Ρομαντικό κίνημα και η Φαντασία.
(Η Μαίρη Βάρελη έχει σπουδάσει Αγγλική Φιλολογία και είναι μεταφράστρια, αρθογράφος και δημιουργός του ψηφιακού περιοδικού Paradox Ethereal Magazine).

LIVE ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΟΡΓΑΝΑ
Eλληνική Γκάιντα ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ.
Κρουστά, φλογέρα, διάφοροι αυλοί ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΤΕΝΑΣ.
Scottish Bagpipe ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΜΟΥΛΑΚΗΣ.
Γερμανική και Σκωτσέζικη Γκάιντα, κρουστά ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΣΑΝΤΑΜΟΥΡΗΣ.

ΧΟΡΟΣ
Από το σχήμα BLACK HAREM των ΕΛΕΝΗΣ & ΜΑΡΙΑΣ ΙΩΣΗΦ.

ΠΑΓΚΟΙ
1. NΟΙR ROMANTIQUE
Χειροποίητα Victorian, Gothic, Steampunk accessories και jewelry.
http://www.noirromantique.com/
2. ARS NOCTURNA - Gothic Books
Οι εκδόσεις Ars Nocturna ειδικεύονται στο gothic & horror fiction.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 22.00 και η είσοδος κοστίζει 8 ευρώ μαζί με ποτό. Για να τηρούμε τις παραδόσεις θα υπάρχουν φρέσκα pretzel για όλους!

Προαιρετικό dress code: Medieval, Renaissance, Victorian, Gothic.


https://www.facebook.com/events/1373904769315438/

Δεν υπάρχουν σχόλια: