Hellenic Reenactment group "Ritterhellas"-Έλληνες Ιππότες

Η φωτογραφία μου
Αθήνα/Athens, Αττικής/Attiki, Greece
Welcome to the Re-enactment group "Ritterhellas". Α historical-revival association, which was created on the basis of participation and organisation of cultural events reffering to the most important moments of the medieval history from the Crusades to the era of the Knights of Renaissance Europe. The team does re-enactments in authentic locations and castles where the brother knights of Templar, Hospitaller and Teutonic Orders where active and wrote their great history. In the team also becomes historical study of medieval years and practice in medieval martial arts. It would be our honor and out most pleasure to travel with us throughout time and re-enact the historical events, which marked the ancient castles and strongholds of our country.

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

Το μεσαιωνικό φρούριο Château D'Andlau

 

Το μεσαιωνικό φρούριο Château D'Andlau

 
Χτισμένο πριν από 600 χρόνια, το ερειπωμένο μεσαιωνικό κάστρο στον νομό Κάτω Ρήνος της Γαλλίας εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να στέκει επιβλητικό. 
Η περιοχή της Αλσατίας στη βορειοανατολική Γαλλία διαθέτει πάνω από 500 κάστρα. Αν και τα περισσότερα από αυτά είναι πλέον ερείπια, υπάρχουν πολλά που συνεχίζουν ακόμη και σήμερα να στέκουν επιβλητικά. Ένα τέτοιο είναι και το Château d'Andlau στην κοινότητα Andlau στον νομό Κάτω Ρήνος.
Το διάσημο κάστρο, γνωστό και ως Haut-Andlau, χτίστηκε τον 13ο αιώνα. Με τη μοναδική του σιλουέτα και τους δύο πύργους που διαπερνούν τον ουρανό, είναι ξεχωριστό ορόσημο και με μεγάλη ιστορία.

 
Οι ιστορικοί έχουν χρονολογήσει την κατασκευή του Château d'Andlau κάπου μεταξύ του 1246 και του 1264 μ.Χ. Βρίσκεται σε ύψος 1466 ποδιών περίπου, στην κορυφή ενός γρανιτένιου λόφου, από όπου κόπηκαν τα τούβλα του.
Το κάστρο κατασκευάστηκε από τον Eberhard d'Andlau και η επιλογή της θέσης του εξασφάλισε μια ιδανική αμυντική θέση. Πολλά από τα κάστρα της εποχής στην περιοχή διέφεραν από την κατασκευή τους με μαλακότερο ψαμμίτη. Ωστόσο, αυτή δεν ήταν η μόνη αξιοσημείωτη διαφορά του, καθώς το Château d'Andlau σχεδιάστηκε για να διαθέτει δύο πύργους -αντί για το παραδοσιακό σχέδιο με τον έναν πύργο στα τοιχώματα και τον εσωτερικό πύργο.
Αν και είναι ένα από τα εκατοντάδες που υπήρχαν κάποτε στα Βόσγια όρη της ανατολικής Γαλλίας, το συγκεκριμένο είδε πολλά ιστορικά γεγονότα.
 

Η πρώτη καταγεγραμμένη αναφορά του φρουρίου χρονολογείται το 1274 μ.Χ., ενώ η πρώτη μάχη ήρθε το 1438. Ήταν τότε που στρατεύματα από την κοντινή κοινότητα Obernai κατέλαβαν το κάστρο μέσα σε μια νύχτα. Σκοπός τους δεν ήταν να το διεκδικήσουν ως δικό τους, αλλά να συλλάβουν έναν γραφέα, κάποιον Thenie Lamprecht, ο οποίος είχε εγκατασταθεί στο κάστρο και ως εκ τούτου παραβίασε τον όρκο του στις αρχές του Obernai ότι δε θα αναλάμβανε ποτέ υπηρεσία κάπου αλλού.
Το Château d'Andlau, ήταν αδύνατο να μην δει δράση και τον 17ο αιώνα κατά τη διάρκεια του Τριακονταετούς Πολέμου, μιας από τις πιο καταστροφικές συγκρούσεις στην ευρωπαϊκή ιστορία, που διήρκεσε από το 1618 έως το 1648, και κατά την οποία περίοδο το κάστρο καταλήφθηκε από σουηδικά στρατεύματα και στρατεύματα του Στρασβούργου.

Το 1668, κατά την επανένταξη της Αλσατίας από τον Λουδοβίκο ΙΔ' στη Γαλλία, το κάστρο λεηλατήθηκε από τα στρατεύματα του François de Blanchefort de Créquy, ενός Γάλλου ευγενή και στρατιώτη ο οποίος υπηρέτησε στους πολέμους του Λουδοβίκου.
Ωστόσο, σχεδόν έναν αιώνα αργότερα, το Château D'Andlau πραγματικά ερειπώθηκε. Κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης, μεταξύ του 1789 και του '99, παραλίγο να βγει ανέπαφο. Όμως, έγινε κρατική ιδιοκτησία και το '96 πουλήθηκε ιδιώτη, ο οποίος, όχι μόνο το διέλυσε, αλλά πούλησε και τμήματά του κατά βούληση.
 

Με μια ποικιλία από στέγες, δάπεδα, πέτρες και ξυλουργεία να έχουν χαθεί για πάντα, το κάστρο ήταν πραγματικά σε δεινή κατάσταση. Το 1818, ο κόμης του Andlau το διέσωσε αγοράζοντας το ολόκληρο και ξεκίνησε την αποκατάστασή του. Με τους κληρονόμους του να συνεχίζουν την προσπάθεια το 1859, αποκαταστάθηκε σε μεγάλο βαθμό σε αυτό που βλέπουμε σήμερα.
Παρά το γεγονός ότι το κάστρο καταχωρήθηκε ως Ιστορικό Μνημείο το 1926, το 1998 ένας από τους τοίχους του κατέρρευσε. Δύο χρόνια αργότερα, δημιουργήθηκε ο σύλλογος "Friends of the Castle of Andlau" ο οποίος συνέχισε τις προσπάθειες αποκατάστασής του, και σήμερα είναι τουριστικός προορισμός και χώρος σεμιναρίων και εκδηλώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: